A képsín előnyei és hátrányai

Kepfuggeszto Kepakaszto 31

Sokakban felmerül a kérdés, hogy bár a képsín (más néven képakasztó rendszer, képfüggesztő, galériasín) használata kétségkívül jól hangzik, de valóban szükségünk van-e rá. Ebben a cikkben összeszedjük az érveket és ellenérveket, hogy miért érdemes megfontolni a képakasztás ezen fajtáját.

Először is kezdjük ott, hogy egyáltalán kinek lehet szüksége képfüggesztő rendszerre. Kényelmi szempontból megközelítve a dolgot bárkinek szüksége lehet képsínre akkor, ha nem akarja hogy otthonában a fal tele legyen szögezve. Nincs annál csúnyább látvány, mint amikor egy hónap után rájövünk, hogy az a kép mégiscsak jobban mutatna egy méterrel arrébb, és a régi helyen ott az a csúnya, nagy luk. Képsín használatával ezt a problémát egy csapásra kiküszöböljük, ugyanis a fal tetején helyet foglaló esztétikus képsín egyáltalán nem ront a szoba / terem “látképén”, egyszerűen arrébb húzzuk a fémsodronyt vagy a perlonszálat a sínben és a probléma meg van oldva. Amikor nem akarunk egy képet sem a falon tudni, akkor pedig egyszerűen kiakasztjuk ezeket az akasztókat a képsínből, és kész is a művelet.

Különösen ajánlott a rendszer olyan cégek számára, ahol a képeket sűrűn cserélik, így a módosítás gyors és kényelmes. Gyors mert az akasztókat könnyen oda lehet húzni ahova akarjuk, és kényelmes mert nem kell azon tűnődni, mi lesz a régi képek mögött a fallal, ugyanis itt nincs a falon rongálási nyomnak helye!

Most hogy már tudjuk, szinte mindenkinek ajánlott lehet a képsín használata, nézzük azokat a bizonyos érveket és ellenérveket:

A képsín előnyei:

– A képsín révén a teher megoszlik a falfelületen, így nem kell attól tartanunk, hogy a súlyosabb képek “kiszakadnak” a falból.

– A képek cseréje sokkal gyorsabb, és “tisztább” mivel nem kell minden alkalommal falat fúrkálni.

– Felszerelése nem igényel szakértelmet, a letölthető szerelési útmutató könnyen értelmezhető.

– Szinte bármilyen falfelületen alkalmazható, legyen szó téglafalról vagy gipszkartonról.

– Az akasztók és a szálak különböző módon kombinálhatóak a megfelelő tartás érdekében.

– Az idők folyamán tetszőlegesen bővíthető a rendszer.

A képsín hátrányai:

– Az ára lényegesen drágább mintha csak egy marék szöget vennénk, azonban ez idővel megtérül.

– A perlonszál vagy a fémsodrony ugyan látszik, de szerencsére nem vonja el a figyelmet a lényegről.

– A felszerelése valamivel tovább tart mint egy szög beverése a falba.

– Amennyiben nehezebb képet rakunk az akasztóra mint a megengedett súlyhatár, akkor két akasztóval és zsinórral kell azt felfüggeszteni.

Mint láthatjuk a képsínek használata mellett rengeteg érvet tudunk felsorolni, és a hátrányok is igazából olyan dolgok, amik idővel előnnyé válhatnak, vagy kellő odafigyeléssel kiküszöbölhetőek. Amennyiben Ön már tulajdonosa képsín rendszernek, kérjük hozzászólásban mondja el tapasztalatait, véleményét a termékről.

Ossza meg ezt a bejegyzést!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

További cikkek: