A Contour sín és a Mini sín összehasonlítása

Contour sín és Mini sín

A képfüggesztő kínálatunk legkeskenyebb tagjait fogjuk most összehasonlítani egymással, nevezetesen az Artiteq féle Contour sínt és a STAS által gyártott Mini sínt.

Bizonyos esetekben (például alacsony belmagasságú helyiségekben) elsődleges szempont szokott lenni, hogy a képfüggesztő rendszer szinte láthatatlan legyen, fel se tűnjön annak használata. Ilyenkor szokott szóba jönni a Contour – és a Mini sín. A két képsín közötti alapvető különbség a különböző gyártóban keresendő, így ezekhez a sínekhez más fajta függesztőt és akasztót használhatunk.

Contour sín és Minisín méretei

A sínek méreteit összehasonlítva láthatjuk azt, hogy a Contour sín ugyan csak pár milliméterrel, de mégis látványosan keskenyebb mint a Mini sín, szinte olyan méretekkel rendelkezik mint a mellette látható toll.

Contour Mini Sin 04

A két képsín méterenkénti teherbírását összevetve a Mini sínre 5 kg-al több súlyt függeszthetünk fel, míg a gyártók által biztosított garanciák tekintetében a Contour sínhez a másik kétszerese, 10 év garancia jár.

Contour Mini Sin 01

A lényeges különbségek a kompatibilis akasztóknál és függesztőknél jönnek elő. A Mini sínhez a STAS által gyártott SmartSpring és Zipper akasztó ajánlott, ezek 4 – és 10 kg-os teherbírással rendelkeznek. A Contour sínhez az Artiteq akasztói, a Mini (4 kg), a Ratchet (15 kg) és a Micro Grip (20 kg) használata javasolt.

Kijelenthetjük azt, hogy bármelyik sínrendszert is választjuk, egyikkel sem járunk rosszul. A két legkisebb rendszerünk közötti eltérések annyira minimálisak, hogy mi inkább azt javasoljuk, hogy azt a rendszert használjuk, amelyiknek számunkra szimpatikusabbak a kiegészítői (függesztők, akasztók).

Ossza meg ezt a bejegyzést!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

További cikkek: