Szerelés, lépésről – lépésre

Kepfuggeszto Kepakaszto 32

Most a szerelési folyamatot fogjuk áttekinteni a kezdeti tervezgetéstől a képek felakasztásáig. Ez a cikk általános információkat tartalmaz, amik többnyire az összes képfüggesztő rendszerhez alkalmazhatóak.

  • A megfelelő sínrendszer kiválasztása

Tudnunk kell előre, hogy milyen nehézségű és mekkora mennyiségű tárgyakat szándékozunk felakasztani, ugyanis ez nagyban meghatározza a számunkra megfelelő sínrendszert. Amennyiben ezekkel tisztában vagyunk, tekintsük meg a Sínrendszereket összehasonlító táblázatot, ahol láthatjuk, hogy mekkora a sínek teherbírása méterenként és milyen extra funkciókkal rendelkeznek egymáshoz képest.

  • A helyiség felmérése

Mérjük le a besínezni kívánt szoba / terem hosszát, jegyezzük le a sarkok számát (amennyiben ott elfordul a sín), továbbá írjuk le az akasztani kívánt tárgyak számát is.

  • A kellékek összeválogatása a korábbi lépések alapján

Amennyiben már tudjuk, hogy milyen sínrendszerre van szükségünk, és a méretekkel is tisztában vagyunk, akkor jöhet a bevásárlás. A síneinket kétméteres szálanként áruljuk, ezek tetszés szerint darabolhatóak a megfelelő szerszám segítségével. A sínek toldásához az Összekötő elemre lesz szükségünk, ezzel kiválthatunk egy-egy falkapcsot. A falkapocs a sínrendszerek lelke, ezek “cipelik” a terhet. Falkapocsból kétméterenként 7db az ajánlott mennyiség, ezen nem érdemes spórolni. A sínek végét sínzáró véggel, a sarkokat pedig sarok összekötő elemmel zárjuk. A következő lényeges összetevő az az akasztózsínór és az akasztó maga. Névszerint a perlonszál, a fémsodrony és az ezekhez tartozó smartspring akasztó és zipper akasztó. Ezek tetszés szerint variálhatóak egymással, amennyiben a súlykorlátot nem lépjük túl, akkor egy zsinórra akár több akasztót is rakhatunk. Ezen termékek variálhatóságát ebben a táblázatban foglaltuk össze.

  • Előkészületek a felszereléshez

A termékek megérkeztek, kezdődhet a szerelés. Töltsük le a korábban említett szerelési rajzok oldalról a termékünkhöz tartozó útmutatót. Ezt követően egy vízmérték és ceruza segítségével rajzoljuk be a falon a sínrendszer későbbi helyét, majd jelöljük meg a falkapcsok helyét 30 centiméterenként. Ezután fúrjuk ki a falkapcsok berajzolt pontjait és rakjuk be a megfelelő tipliket. A síneket próbáljuk fel a falra, ahol szükséges jelöljük meg őket, utána daraboljuk fel azokat egy vasfűrész segítségével.

  • A szerelés

Az előkészületeket kővetően, fúrjuk be a falkapcsokat a falba, ahol szükséges oda az összekötő elemeket illesszük. Ezután az ábrán illusztrált módon pattintsuk fel a síneket a falkapcsokra, a végeket és a sarkokat zárjuk le. A zsinórokat a tetszőleges helyen akasszuk be a sínbe, ezután húzzuk fel rá az akasztókat. Ezzel készen is lennénk.

  • A tesztelés

A sínrendszerünk elkészült, most már felakaszthatjuk képeinket / tárgyainkat és nincs más hátra mint gyönyörködni a lényegben!

És hogy mi a jó ebben az egészben? Hát az, hogy ha úgy gonduljuk, hogy az éppen felakasztott képünk / tárgyunk már máshol kéne hogy lógjon, egy egyszerű mozdulattal arrébb tehetjük azt, anélkül hogy a falon csúnya rongálási nyomokat hagynánk hátra.

Ossza meg ezt a bejegyzést!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

További cikkek: